يکي ديگر از عمل هاي جراحي است که داراي کاربردهاي متعددي بوده و از اين رو بسياري به دنبال اطلاع از هزينه تزريق ژل، مراقبت هاي بعد از تزريق ژل و يا عوارض تزريق ژل هستند و از طرف ديگر مي خواهند درباره حجم دهنده لب، چگونگي انجام اين عمل و نحوه استفاده از فيلرها اطلاعاتي کسب کنند.
زيباتر شدن بوسيله حجيم کننده هاي بافتي
علائم قابل رويت پيري در طي زمان به علت اشعه خورشيد، وراثت و روش زندگي ايجاد مي گردد و يکي از علائم زودرس آن ايجاد چين و چروک و کاهش حجم پوست مي باشد با تزريق فيلرها بصورت غير جراحي، مي توان کاهش حجم را جبران کرده و اين خطوط را از بين برد. اگر شما تمايل داريد که ظاهر شما جوان تر گردد و خطوط چين و چروک ها از بين رود تزريق ژل جهت جوانسازي پوست مي تواند براي شما مناسب باشد.
مهمترين کاربرد تزريق ژل در پوست، پرکردن چين ها و چاله هاي عميق در پوست است مثلاً خط خنده، خط غم يا خطوط عميق در ناحيه اخم و گاهي چين هاي عميق در اطراف چشم و همچنين تزريق ژل براي گونه گذاري خصوصاً خانم هايي که دچار لاغري صورت هستند و يا اينکه صورت نسبت به بدن لاغرتر است. فيلرها همچنين براي ضخيم و حجيم کردن لب ها و بهتر کردن ظاهر زخم هاي فرو رفته نيز بکار مي روند. از ديگر کاربردهاي تزريق ژل که اين روزها بسيار کاربرد دارد مي توان به مواردي چون تزريق ژل به پيشاني، لب، زير چشم، باسن، سينه، واژن، بيني، چانه، اطراف چشم، زانو، پشت پلک، پشت دست ها، زاويه سازي فک و . مي باشد. تزريق ژل معمولا در کلينيک هاي زيبايي انجام مي شود. کلينيک با دارا بودن بهترين متخصص زيبايي در تهران و استفاده از ژل مناسب با قيمت خوب و ارزان اعتبار ويژه اي را کسب نمايد.
اکثر فيلرهايي که در کشورهاي معتبر اروپايي خصوصاً اروپاي غربي و آمريکا ساخته مي شوند و مورد تاييد سازمان هاي معتبر در دنيا بوده و برچسب وزارت بهداشت کشورمان را نيز دارند، کاملاً بدون عوارض جانبي هستند.
همچنين قدرت پرکنندگي ژل ها به عوامل متعددي بستگي دارد از جمله :
1- تفکيک تزريق
2- ميزان چين محل : اينکه عمق چين پوست فردي که قرار است ژل تزريق کند عميق است يا نه
3- حجم ميزان داروي تزريقي
هزينه تزريق اولاً به نوع ژل و دوام اثر آن و ثانياً به حجم ژلي که در اخم، خط خنده ، خط اخم يا اطراف چشم نياز دارد، بستگي دارد.
نکته مهم در مورد ايمني و عوارض مربوط به ژل ها :
براي افراد عادي بسيار سخت و شايد غيرممکن باشد که بدانند چه فيلري داراي تاييديه هاي معتبر بوده و بي عارضه است، لذا بايد به پزشک خود اعتماد کنند و پزشک معالج هم نهايت صداقت را داشته باشد و نوع فيلر معروفي را به مراجعه کننده معرفي کند و از بهترين ژل تزريقي براي صورت و بدن بيمار استفاده نمايد.
نتايج تزريق ژل ها بلافاصله ظاهر مي گردد. بلافاصله بعد از تزريق ممکن است با موارد زير روبرو شويد:
1- مختصري التهاب يا کبودي وجود داشته باشد.
2- قرمزي و بي حسي موقت ايجاد شود.
3- احساس کنيد بيش از حد نياز تزريق شده است.
البته جاي نگراني نيست زيرا کليه مسائل فوق طي چند ساعت تا چند روز از بين خواهد رفت.
نتايج دائمي نمي باشد حتي اگر فيلر دائمي يا غيرقابل جذب باشد. از طرفي افزايش سن و جذب فيلر در طي زمان باعث تغييرات مي شود و اگر مجدداً تزريق انجام ندهيد به شکل اوليه برخواهيد گشت.
تاريخچه پرکننده ها (ژل و کلاژن) :
درسال 1893 : نوبوگ، نخستين عمل موفقيت آميز برداشت چربي از بافت و پيوند و تزريق چربي در ناحيه بازو همان فرد را انجام داد.
درسال 1899: توسط گروسي، ژل پارافين در ناحيه اسکروتوم يک مرد تزريق گرديد.
درسال 1910 : توسط لکسور، در ناحيه آرواره يک بيمار، نخستين پيوند بافت انجام گرفت.
درسال 1911 : توسط رونينگ، نخستين تزريق چربي توسط سرنگ انجام گرفت.
درسال 1953 : توسط باروندرس، نخستين تزريق سيلي مايع در ناحيه صورت انجام گرفت که واکنش سلول نسبت به يک جسم خارجي را به همراه داشت و باعث بروز گرانولوم هاي متعدد در ناحيه تزريق شد که تکرار اين اقدام غير علمي و ايجاد گرانولوم هاي متعدد، نهايتا منجر به ممنوع گشتن تزريق سيلي توسط سازمان دارو و غذاي ايالات متحده آمريکا (FDA ) در سال 1991 گرديد.
درسال 1976 : توسط فيشر، پيوند و تزريق بافت چربي به بيماران و داوطلبان متعدد انجام گرفت.
درسال 1978 : توسط ايلوس، نخستين ليپوساکشن بافت چربي به شکل کنوني انجام گرديد.
درسال 1981 : توسط اداره اف.دي.ا آمريکا تزريق کلاژن خوکي به انسان مورد تاييد قرار گرفته و ابلاغ گرديد. در اين اطلاعيه استفاده از کلاژن خوکي و تزريق آن به منظور درمان و پرکردن چين و چروک ها، انجام دو تست حساسيت قبل از انجام تزريق، اامي اعلام گرديده بود.
بين سالهاي 1990 تا 2000 :محصولات متعددي تحت نامهاي "پلي اکريل آميد" ، "هيدروژل هاي اکريليک" ، "الکيل ايميدها" و "سيلي" به بازار عرضه گرديد که جذب شان به آهستگي صورت مي گرفت و دو ويژگي در آنها مشترک بود :
الف) عوارض جانبي آنها به تدريج و با تاخير ظاهر مي گرديد.
ب) حساسيت به اين محصولات زياد و گرانولوم هاي ناشي از تزريق به کرات گزارش مي گرديد.
اصولا? يک ژل استاندارد بايد داراي سه خاصيت زير باشد :
الف) خاصيت پرکنندگي :
*· ژل بايد بتواند چين و چروک هاي صورت را محو نموده و از بين ببرد.
*· ژل بايد قادر باشد شيارها، گودي هاي کم و بيش فرو رفته را محو نمايد.
*· ژل بايد بتواند محل گود اسکارها و فرورفتگي هاي ناشي از ضربه يا جراحي را محو نمايد.
ب) خاصيت حجم دهندگي :
ژل بايد بتواند مناطقي که به علل مختلف چربي بافت خود را ازدست داده و گودي ايجاد نموده است را ترميم و محو نمايد به ويژه نزد بيماران ايدزي و مبتلا به HIV درمان شده که عضلات آنان تحليل رفته و نشانه هاي آن بيشتر در ناحيه ي صورت و اندام هايي که باعث تکيدگي و لاغري مفرط شده باشد.
- ژل بايد بتواند فرورفتگي هاي نواحي دور صورت، چانه و منطقه گيجگاهي را پر کند.
ج) جوان سازي و لطيف نمودن پوست :
در پي تزريق ژل استاندارد به علت دارا بودن خاصيت اسفنجي و جذب آب توسط ژل، منطقه تزريق شده بايد جوانتر، شاداب تر و زيباتر به نظر آيد.
اسيد هيالورونيک :
در سال 1996 اسيد هيالورونيک کشف و به بازار تحت نام "هيالورون" عرضه گرديد که با حضور اين ترکيب جديد، مقوله ي تزريق ژل وارد حوزه اي جديد و شگرف گرديد به طوري که تا اين زمان نيز همچنان شاهد معرفي محصولات مرغوب تر و استاندارد تري از ژل ياد شده به بازار هستيم.
اسيد هيالورونيک پلي ساکاريدي است که در سال 1995 در پي تحقيقات فراوان به دست آمد که به لحاظ اينکه منشاء آن از بافت حيواني نمي باشد، خصوصيات و ويژگي هايي برتراز ديگر پرکننده ها به دست آورده و در حال حاضر مقام نخست را به خود اختصاص داده است.
وبه علت اينکه از سلول و بافت موجود زنده به دست نيامده، بنابراين نيازي به انجام تست هاي جلدي قبل از تزريق نداشته و مناطق و نقاط مختلف و متعددي در بدن را مي توان توسط اسيد هيالورونيک درمان نمود. عوارض ثانويه حداقل و نادر مي باشد.
اسيد هيالورونيک، ويژگي استثنايي وزيکو الاستيسيته دارد و اين قابليت به اين معني است که آب را به خود جذب نموده (هيدروفيل) و از اين رو به آن اسفنج نيز اطلاق مي گردد. مدت پايداري و باقي ماندن در بافت بين 6 تا 18 ماه مي باشد .
- سلول دوست بوده و عارضه و حساسيتي براي بدن ايجاد نمي نمايد و جذب و تحليل آن در بافت نيز تدريجي و آهسته مي باشد .
- عوارض جانبي که بلافاصله نمايان شود جزئي و سريعا? هم از بين مي روند و عوارض جانبي تاخيري و دراز مدت نيز نادر مي باشد.
- نتايج حاصله از تزريق براي فرد و پزشک، هر دو رضايت بخش مي باشد.
قبل از پرداختن به ويژگي هاي مارک ها و محصولات مختلف اسيد هيالورونيک که توسط کمپاني هاي متعدد و با نام هاي تجاري گوناگون به بازار عرضه مي گردند، ضروري است به يک اصطلاح که به کرات در روند ساخت ژل، همکاران پزشک با آن برخورد مي نمايند، اشاره اي گذرا بنماييم:
رتيکولاسيون :
براي به دست آوردن محصولي که يکنواخت و همگن بوده و نيز مدت زمان بيشتري را با ايجاد کمترين واکنش حساسيت در بدن داشته باشد، بايد کليه مولکول هاي ژل مورد نظر در جريان رتيکولاسيون قرار گيرد. رتيکولاسيون باعث مي گردد تا زنجيره هاي اسيدهيالورونيک توسط پل هايي با يکديگر اتصال مستحکمي برقرار نمايند، اين اتصال مانع از تخريب ژل در مقابل آنزيم هاي موجود در بدن شده که نهايتا باعث دوام و استمرار حضور ژل در بدن مي گردد .
جريان رتيکولاسيون در حضور ماده "بوتان ديول دي گليسيديل اتر" (BDDE ) تحقق مي يابد. اين ماده همچنين باعث کاهش معني دار و چشمگير ايجاد حساسيت و مسموميت ژل در بدن مي گردد .
محصولات و مارک هاي مختلف اسيد هيالورونيک در بازار :
همانگونه که قبلا? نيز اشاره شد، محصولات متعدد و متنوعي از ژل به بازار زيبايي عرضه شده که ماده اصلي تمامي آنها "اسيد هيالورونيک" مي باشد.
عارضه هايي که در پي تزريق ژل ممکن است براي فرد مشکل ساز باشد :
الف عوارضي که بعلت اشتباه تکنيک و نحوه غلط تزريق، مشکلات و عوارضي براي فرد ايجاد مي نمايد که عبارتند از :
1-لکه هاي عروقي : خوني که مانند درياچه اي مملو از مولکول هاي ژل يا کلاژن بوده و روي پوست، لکه بد رنگ، چند رنگ، تيره و ناهموار خود را نشان مي دهد .
2- ناجور قرار گرفتن ژل در محل تزريق
3-تزريق تکميلي ژل يا کلاژن ممکن است در محل تزريق منطقه بد منظره، ناهموار و بد رنگي را ايجاد نمايد که به راحتي مي توان اين ضايعه نافرم را تشخيص داد .
4- ايجاد دانه ها و ناهمواري هاي پلکاني در نواحي پيراموني و انتهايي محل تزريق .
5- تزريق خيلي سطحي در پوست (به ويژه در ناحيه ي دور چشم ها) ممکن است ناهمواري ها و عوارض مشهودي را براي فرد ايجاد نمايد.
درباره این سایت