از دست دادن موي سر ميتواند از جنبههايي مختلف مانند مشکلات بيماري، عوارض تغيير ظاهر و اثرات رواني آن مورد بررسي قرار گيرد؛ از اين رو شناخت عارضه، نوع و علت آن بسيار حائز اهميت است.
ريزش مو يا آلوپسي در بيش از 50 درصد مردم در طول زندگي اتفاق ميافتد و روند از دست دادن موي سر در مراحله مختلف آن اثراتي را بر سلامت روان افراد اعمال ميکند؛ از سوي ديگر اکثر بيماران پيش از آن که 50 درصد موهاي يک ناحيه تحت تاثير اين عارضه قرار بگيرند متوجه پيشروي آن نخواهند شد از اين رو آگاهي از چرخه رشد مو براي ارزيابي ريزش مو و فهم و درک اين اختلال بسيار حائز اهميت است.
به طور کلي ريزش مو ميتواند از بيماري آلوپسي حکايت داشته باشد، همچنين ممکن است پاي يک بيماري منحصر به فرد در ميان باشد و يا شاهدي بر اختلالي سيستميک يا عفوني باشد، از اين رو بررسي و معاينه مو نياز به دقتي بيشتر دارد، البته چرخه حيات مو در اثر عوارض جانبي داروها، تروما و حتي بيماريهاي سيستميک نيز ميتواند دستخوش تغيير شود و خود را به صورت ريزش مو نمايان سازد.
شايد بتوان با روشهاي آزمايشگاهي دقيق، کارآمد و در حال گسترش شروع ريزش مو را در بيماران بسيار سريعتر تشخيص داد و از پيشروي آن جلوگيري کرد.
آلوپسي آره آتا يا ريزش موي سکهاي يک بيماري خود ايمن است که سبب ريزش مو به شکلهاي مختلف ميشود؛ يک نوع محدود و پراکنده دارد که به آن ريزش موي سکهاي ميگويند و گاه ريزش موي گسترده نيز ديده ميشود که هر دو جنس را ميتواند درگير کند.
اين متخصص پوست و مو بيان کرد: ريزش مو سکهاي بيشتر در سنين پايين ديده ميشود و يکي از شايعترين انواع ريزش مو در بچههاست؛ ريسک بروز خانوادگي اين نوع ريزش مو حدود 15 درصد است و همانطور که اشاره شد يک بيماري خود ايمن است و به علت آسيب فوليکولهاي مو در نتيجه سيستم ايمني بدن خود فرد ايجاد ميشود و ممکن است همراهي با مشکلات خود ايمن ديگر مثل مشکلات تيروئيد داشته باشد که به همين علت آزمايشات اوليه براي بيمار جهت رد کردن مشکلات همراه درخواست ميشود.
نيکخواه ادامه داد: گرچه علت اين بيماري تا حدي ناشناخته است اما بسياري از بيماران ممکن است به استرسهاي شديد قبل از ريزش مو اشاره کنند، از اين رو استرس يکي از فاکتورهاي شروع يا تشديد کننده اين بيماري محسوب ميشود.
وي افزود: تشخيص بر اساس بالين و گاه نمونه برداري پوستي انجام ميشود و درمان برحسب وسعت بيماري و ميزان فعال بودن ريزش مو در حين مراجعه جهت بيماران انجام ميشود؛ يکي از درمانهاي مرحله ريزش موي سکهاي ترريق داخل ضايعه است و درمان موضعي نيز کاربرد دارد، در موارد گسترده از درمانهاي خوراکي و نور درماني و به تازگي از درمانهاي بيولوژيک استفاده ميشود.
ريزش مو سکهاي تحت تاثير استرس است؛ کچلي سکهاي شکلي بيماري خود ايمني در بدن انسان است که عوامل زيادي باعث به وجود آمدن آن ميشود، در اين بيماري ريزش به شکل دايره يا بيضي و طاسي کامل در يک يا چند منطقه از سر رخ ميدهد و در برخي افراد ممکن است تمام قسمتهاي سر را درگير کند
اين بيماري ممکن است به صورت مقطعي رخ دهد و برخي افراد خود به خود درمان ميشوند؛ در عدهاي از افراد در ابتدا ريشه موها ميريزد و بعد از گذشت مدتي دوباره جوانه ميزند و همه موها بعد از سه تا 6 ماه جايگزين ميشوند، ريزش سکهاي مو حتي شايد به دليل وجود يک عفونت در بدن و يا به خاطر استرسهاي روحي به وجود آيد.
رمان پزشکي براي ريزش منطقهاي مو، استفاده موضعي از کرمهاي کورتيکو استروئيدي است، اگر شدت اين بيماري زياد بوده کرمها کم اثرند و تزريق موضعي در مناطق طاس انجام ميشود، مردان، ن و کودکان در هر سني ممکن است گرفتار ريزش سکهاي مو شوند.
درباره این سایت